Hørhaven

Hørhaven er en økologisk besøgsgård som dyrker klimavenlig permakultur- og skovlandbrug og har dyrevelfærd og biodiversitet i fokus. Hørhaven er med i Dyrenes Beskyttelses koncept ”Velfærdsdelikatesser” og sælger egne og lokale produkter i gårdbutikken.

Hørhaven har Bed & Breakfast, Kursuscenter, Gårdbutik, Cafe, Fælleshave og afholder events og koncerter

På Hørhaven er der 3 ferielejligheder som udlejes som Bed & Breakfast. Vi har plads til 13 overnattende gæster.

Når man besøger os kan man få lov til at være med til at hjælpe med de daglige opgaver når vi passer afgrøder og dyr.

Vi bestræber os for at vores produkter produceres på gården eller lokalt og alt er selvfølgelig af bedste økologisk kvalitet.

I landbruget producerer vi masser af grøntsager efter permakulturprincipper. Vi arbejder hen imod et bærerdygtigt landbrug, således at vi giver mere tilbage til naturen, end vi tager.

I vores gårdbutik kan man købe kød, æg, grøntsager, frø og små planter af egen produktion og ude på markerne kan man se hvor godt alle vores dyr lever.

På gården har vi mange forskellige dyr for vi mener at det giver den bedste udnyttelse af vores jord og det er fantastisk at opleve hvordan dyrene interagere og afgræsser markerne forskelligt. Vi har Sortbroget Dansk Landrace grise, Danske Landgæs, Ænder, Perlehøns, Hunde, Katte og masser af høns, der lægger æg i næsten alle regnbuens farver.

På vores enge, til græsning af dyrene, er der tilsået med mange forskellige urter og blomster hvilket giver sundere dyr, bedre smag til vores produkter, sørger for honning og pollen til bier og insekter og giver de optimale vilkår til biodiversitet.

Vores dyr er med i Velfærdsdelikatesse konceptet. Det vil sige at vi har gamle racer der er tilpasset det nordlige klima, så de kan gå ude og nyde friheden hele året. Dyrene formerer sig naturligt og alle unger får lov til at gå med deres mødre til de afvendes naturligt. Der er ingen kasteration eller af klipning af haler eller ring i næsen. Dyrene aflives skånsomt hjemme i deres vante omgivelser så de ikke stresses unødvendigt. Det giver en dyrevelfærd som vi både er stolte af og som vi kan stå inde for.

Hørhaven er beliggende på Hørhavegård ved Tystrup sø. Det er et af de smukkeste steder i Danmark. Alt vores jord ligger i et fredet område med jord ned til Tystrup sø.

Gården ligger meget idyllisk og helt ugenert for enden af en lille markvej i et kuperet landskab lige ved siden af ”Baunehøjen” som har en fantastisk udsigt over den smukke natur med fredede marker, græssende dyr og store skove.

Bestil tid til en rundvisning her
Email: info@hoerhaven.com
Telefon: +45 22 616 616
Pris: 100 kr pr. voksen, børn gratis
« of 2 »