Gæs

Danske Landgæs er nøjsomme, energisk fødesøgende fugle, der kun i de strengeste vintermåneder undertiden skal have lidt kosttilskud.

De er middelstore og karakteristisk ved kun at have een bugkøl eller bugpose, hvor de fleste sydfra importerede gæs har to. De findes i farvevarianterne grå og grå-hvidbrogede. De vokser ikke hurtigt og får som regel små kuld.

Blandt de væsentligste fortrin hos danske gæs er, at de i modsætning til de nu brugte racer udvikler meget kød og kun sætter lidt fedt, hvilket også er grunden til den langsomme vækst.

Det er kvalitet i stedet for kvantitet.

Vi har også Moskusænder som er vores snegle bekæmpere i grøntsagshaven. Moskusænder er en utrolig sød og rolig race. De rapper ikke men kurrer i stedet til hinanden og de står tit og danser i en ring, hvilket er noget af et syn.

Ænderne er rigtigt gode mødre og ruger gerne og tit. Vores ællinger bliver ofte ret tamme og elsker at blive håndfodret.

Til vinter skal vi desværre slagte en del af ænderne, da vi ikke kan beholde dem alle, men så kan man købe en god juleand hos os som har levet et godt og naturligt andeliv.